چکه کردن شیر آب یکی از مشکلات شایع در بسیاری از خانه‌ها و ساختمان‌ها است و به دلایل گوناگونی رخ میدهد. این مشکل به دلیل بسته نشدن یا خرابی و فرسودگی قطعات داخلی ایجاد میشوند. چکه کردن باعث هدر رفتن آب شده و هزینه‌های مصرف آب و انرژی را افزایش میدهد و در صورت عدم تعمیر به موقع، ممکن است آسیب‌های جدی به سیستم لوله‌کشی وارد کند. چکه کردن در شیرهای آشپزخانه، حمام یا توالت رخ میدهد و برای جلوگیری از آن باید دلایل چکه کردن را پیدا کنید و در صدد تعمیر شیرآلات باشید. در ادامه این مقاله از فروشگاه کالاشهر دلایل و راههای برطرف کردن چکه کردن شیر را بررسی میکنیم.

منظور از چکه کردن شیر آب چیست؟

چکه کردن به معنای خروج جریان آب از پرلاتور یا شیارهای شیرآلات بهداشتی هنگام بسته بودن کامل شیر است. خروج آب به صورت قطره‌ای و بسیار کند یا آب با سرعت بیشتری خارج میشود. به‌طور کلی، هرچه سرعت خروج قطرات آب بیشتر باشد، حجم آب ازدست‌رفته افزایش می‌یابد.

شیرآلات اهرمی و چکه کردن آب

شیرآلات اهرمی کیفیت بالایی دارند اما گاهی خراب می شوند. شایع‌ترین دلیل این مشکل ایراد در ناحیه کارتریج است. با این حال، شیرآلات با کیفیت بالا دیرتر خراب می‌شوند. به‌عنوان مثال، اگر کارتریج شیرآلات استانداردهای بالا داشته باشد، احتمال بروز چنین مشکلی کاهش می‌یابد. یکی از نشانه‌های کیفیت بالا در شیرآلات، مدت گارانتی و خدمات پس از فروش آن‌ها است.

منظور از چکه کردن شیر آب چیست؟

منظور از چکه کردن شیر آب چیست؟

3آثار مخرب چکه کردن شیر آب

چکه کردن در منزل منجر به مشکلات مختلفی می شود:

  • چکه کردن باعث هدر رفتن مقدار زیادی آب می‌شود و در بلندمدت هزینه‌های زیادی دارد.
  • چکه کردن مداوم شیر آب آزاردهنده است و آرامش ساکنین را بهم میریزد.
  • قطرات آب موجب رسوب در سینک ظرفشویی، روشویی و دیگر سطوح میشوند.

علت چکه کردن شیر آب قدیمی

زمانی که شیر آب قدیمی شروع به چکه کردن می‌کند، اولین سوالی که به ذهن می‌آید این است که علت چکه کردن شیر آب چیست؟ این مشکل دلایل مختلفی دارد. دلایل متداول چکه کردن شیر آب و مراحل تعمیر آن عبارتند از:

  • خرابی کارتریج شیرآلات اهرمی

یکی از شایع‌ترین دلایل چکه کردن خرابی کارتریج شیرآلات اهرمی است. این مشکل با نشت آب از ناحیه زیر دسته اهرمی مشاهده می‌شود. برای تعمیر این مشکل جریان آب را قطع کرده و پس از باز کردن قطعات شیر، کارتریج را تعویض کنید.

  • ایراد در نقطه اتصال شیر به لوله کشی

چکه کردن به دلیل شل بودن مهره‌های اتصال به لوله‌ها است. این مشکل در شیرهای توالت و دوش رخ می‌دهد. برای رفع آن، مهره‌ها را سفت کرده و از عملکرد صحیح واشر مطمئن شوید.

  • خرابی اورینگ شیر ظرفشویی یا روشویی

اگر نشت آب از کف شیر مشاهده شود، اورینگ شیر خراب شده است. در این صورت باید اورینگ را تعویض کرد.

  • مناسب نبودن اندازه سوراخ سینک

گاهی اوقات سوراخ سینک ظرفشویی یا روشویی از قطر علمک شیر بزرگ‌تر است و منجر به چکه کردن می‌شود. برای رفع این مشکل از چسب آکواریوم برای آب‌بندی استفاده کنید.

  • شل بودن پیچ کارتریج شیر اهرمی

اگر پیچ کارتریج شیر اهرمی شل باشد، آب از زیر دسته شیر چکه می‌کند. برای رفع این مشکل، پیچ را سفت کرده و شیر را بررسی کنید.

  • خرابی واشر پرلاتور یا سردوش

چکه کردن از ناحیه پرلاتور یا سردوش به دلیل خرابی واشر آن است. برای رفع این مشکل واشر را تعویض کنید.

  • مشکل در شیر توالت

اگر آب از ناحیه اتصال شلنگ به شیر توالت نشت کند، ممکن است واشر شلنگ مشکل داشته باشد. مهره شلنگ را باز کرده و واشر را تعویض کنید.

  • ایراد در دایورتور شیر حمام

اگر چکه آب از زیر دایورتور یا سوپاپ شیر حمام مشاهده می‌شود، مشکل از اورینگ‌های دایورتور است. در این صورت، دایورتور را بررسی و اورینگ‌ها را تعویض کنید.

  • مشکل در علم یونیکا

اگر چکه آب از علم یونیکا باشد، ابتدا قطعات را بررسی کنید. اگر همه‌چیز درست نصب شده باشد، باید قطعه خراب را تعویض کنید.

  • ترک‌خوردگی بدنه شیر

اگر آب از بدنه شیرآلات چکه کند، ممکن است بدنه شیر دچار ترک یا سوراخ شده باشد. در این صورت، شیر باید به طور کامل تعویض شود.

3آثار مخرب چکه کردن شیر آب

3آثار مخرب چکه کردن شیر آب

راه‌حل‌های تعمیر چکه کردن شیر آب

برای تعمیر چکه کردن باید علت دقیق مشکل را شناسایی کرده و سپس اقدامات لازم را انجام دهید. در شیرآلات اهرمی مشکل از کارتریج است و باید تعویض شود. در شیرهای پیچی یا کلاسیک، مشکلات مربوط به واشر یا مغزی است. با رعایت این مراحل به راحتی مشکل چکه کردن شیر آب را برطرف کرده و عمر شیرآلات خود را افزایش دهید. روش‌های ذکر شده برای تعمیر شیر آب چکه بسیار مفید هستند.

راه‌حل‌ تعمیر چکه کردن شرح هر مورد نکات مهم
تمیز کردن شیر آب شیر آب را ببندید و درب داخلی شیر را تمیز کنید. از مواد شوینده مناسب برای تمیز کردن استفاده کنید. شیر را به طور کامل بشویید تا عملکرد صحیح آن تضمین شود.
تعویض درب شیر آب درب شیر آب که نشتی دارد باید تعویض شود. تعویض نیاز به مهارت دارد. این کار توسط تعمیرکار انجام شود.
تعمیر یا تعویض قطعات داخلی شیر قطعات داخلی فرسوده را تعمیر یا تعویض کنید. تعمیر نیاز به تخصص فنی دارد. از کمک تعمیرکاران ماهر برای انجام این کار استفاده کنید.
بررسی واشر شیر آب واشر شیر را بررسی و در صورت فرسودگی آن را تعویض کنید. واشر‌ها دلیل اصلی چکه کردن هستند.
بررسی فیتینگ‌ها و اتصالات اتصالات شیر را بررسی کرده و در صورت شل بودن آنها را سفت کنید. اتصالات شل علت نشتی شیر آب است.
تنظیم فشار آب فشار آب را بررسی کنید و اگر زیاد است، آن را تنظیم کنید. فشار زیاد آب باعث چکه کردن میشود.
استفاده از نوار تفلون از نوار تفلون برای آب‌بندی اتصالات استفاده کنید. این روش برای جلوگیری از نشتی در اتصالات مفید است.

 

راه‌حل‌های تعمیر چکه کردن شیر آب

راه‌حل‌های تعمیر چکه کردن شیر آب

سخن پایانی

چکه کردن شیر آب یک مشکل رایج است و موجب هدر رفتن آب، افزایش هزینه‌ها و آسیب به سیستم لوله‌کشی می شود. این مشکل ناشی از خرابی قطعات داخلی یا بسته نشدن صحیح شیر است. شناخت علل بروز چکه کردن و انجام تعمیرات مناسب به موقع به حفظ منابع آب و جلوگیری از افزایش هزینه‌ها کمک میکند.

فروشگاه کالاشهر با تجربه‌ای قوی در عرضه مستقیم کالا، در فاز دوم توسعه خود به حوزه کالای ساختمانی ورود کرده و اکنون مجموعه‌ای کامل از شیرآلات ساختمانی، بهداشتی و صنعتی را از برندهای معتبر داخلی و خارجی ارائه می‌دهد. با خرید شیرآلات از کالاشهر از تنوع بالا، مقایسه حضوری و آنلاین، ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان و حذف واسطه‌ها و تضمین کیفیت با قیمت رقابتی استفاده کنید. در این مجموعه طیف گسترده‌ای از شیرآلات اهرمی، کلاسیک، لمسی و هوشمند با طراحی‌های مدرن و کارکرد بهینه برای سهولت در انتخاب و خرید در دسترس شما قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 4 =