ابعاد روشویی؛ راهنمای انتخاب سایز استاندارد برای سرویس بهداشتی
ابعاد روشویی؛ راهنمای انتخاب سایز استاندارد برای سرویس بهداشتی
ابعاد روشویی یکی از موارد مهمی است که در طراحی سرویس بهداشتی باید به آن توجه داشت. یک انتخاب درست نه تنها ظاهری زیبا به سرویس بهداشتی شما میدهد بلکه باعث میشود به راحتی بتوانید از فضای سرویس استفاده کنید. روشویی مناسب باید در جایگاه مناسب قرار بگیرد بنابراین ابتدا باید ابعاد سرویس در نظر گرفته شود. در این مقاله ابتدا ابعاد روشوییها را مورد بررسی قرار میدهیم و راهنمای شما برای انتخاب سایز استاندارد روشویی برای سرویس بهداشتی هستیم.
همه چیز درباره سایز استاندارد روشویی برای سرویس بهداشتی و نکات مهم در هنگام خرید
- روشوییها دو دسته هستند. روشویی پایه دار و روشویی کابینتدار. روشوییهای کابینت دار جدید تر و کاربردی تر هستند.
- روشوییهای کابینتی هم به دو دسته تقسیم میشوند. کابینتدار زمینی و دیواریی. ابعاد این روشویی در هر دو دسته میتواند متفاوت باشد.
- روشوییها اکثر از جنس چینی و سرامیک هستند. البته امروزه روشوییها از جنس سنگ، چوب، فلز، pvc، و حتی شیشه نیز تولید می شوند که طراحی مدرن و زیبا دارند. روشویی چینی و سرامیکی از لحاظ قیمت مقرون به صرفه هستند و همچنین مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند. در مقابل روشوییهای سنگی در برابر مواد شویند اسیدی آسیب پذیر هستند. این روشوییها بسیار لوکس و جذاب بوده که در عین حال از قیمت بالاتری هم برخوردار هستند. در کنار این مدلها، روشوییهای چوبی هم وجود دارند که با پوششهای ضدآب مقاوم شدهاند و بسیار سبک و زیبا هستند.
- هر کدام از روشوییهایی که در بالا گفته شد ابعاد مختلفی دارند.. برای نمونه معمولا روشوییهای سرامیکی را در ابعاد بزرگ تری به نسبت روشوییهای سنگی طراحی میکنند.
- هنگام خرید روشویی کابینت دار، باید به قسمت کابینت توجه داشته باشید که به خوبی جاساز شده باشد.
- ابعاد روشویی و طرح و رنگ آن را با ابعاد و طرح آینه ست کنید.
- انتخاب شیرآلات سرویس بهداشتی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. اندازه و طرح شیرآلات را با روشویی می توان ست کرد.
برای اطلاع بیشتر از انواع روشوییها و ابعاد و اندازه استاندارد آنها پیشنهاد میشود مقاله کوچکترین سایز روشویی کابینتی چقدر است؟ را مطالعه کنید.
سایز استاندارد روشویی برای سرویس بهداشتی کوچک
در سرویس بهداشتیهای کوچک، انتخاب اجزای سرویس بهداشتی بسیار حائز اهمیت است. شما باید اجزا را به گونهای انتخاب کنید که بتوانید استفاده بهینه از فضای سرویس را داشته باشید. بنابراین ابتدا باید ابعاد سرویس را در نظر بگیرید، سپس سراغ خرید وسایل بروید. در اینجا راهنمای شما برای انتخاب سایز استاندارد روشویی برای سرویس بهداشتی کوچک هستیم.
- عرض: بهترین عرض روشویی برای سرویس بهداشتی کوچک بین 40 تا 45 سانتی متر است. این ابعاد به شما این امکان را میدهد تا فضای کافی برای شستشوی دست و صورت داشته باشید. و در عین حال فضای زیادی هم اشغال نشود.
- عمق: روشوییهای کوچک معمولاً عمقی بین 30 تا 40 سانتی متر دارند. اگر عمق روشویی بیشتر باشد منجر به آشفتگی در فضا میشود.
- ارتفاع: در فضاهای کوچک بهترین ارتفاع برای نصب روشویی بین 80 تا 85 سانتی متر است. این ارتفاع برای همه افراد با قدهای مختلف مناسب است.
انواع روشوییها در فضاهای کوچک
- روشویی دیواری: این روشوییها فضای خیلی کمی اشغال میکنند و در عین حال به شما این امکان را میدهد تا از فضای زیر روشویی هم به بهترین شکل استفاده کنید.
- روشویی رومیزی کوچک: این روشوییها کوچک و کاربردی طراح شدهاند که برای سرویسهای کوچک، گزینهی بسیار مناسبی هستند.
سایز استاندارد روشویی برای سرویس بهداشتی بزرگ
در سرویسهای بهداشتی بزرگ که مشکل فضا وجود ندارد، راحتتر میتوانید روشویی مناسب خود را انتخاب کنید. فضاهای بزرگ به شما این امکان را می دهد تا بتوانید به راحتی از روشویی های بزرگ و چند منظوره استفاده کنید و طراحی زیباتری داشته باشید.
- عرض: روشویی های با عرض 50 تا 60 سانتی متر یا بیشتر برای سرویس های بزرگ می تواند گزینه مناسبی باشد. روشویی های بزرگ درکنار اینکه فضای بیشتری برای شستشو فراهم می کنند باعث می شوند فضای سرویس بهداشتی لوکس و شکیل به نظر برسد.
- عمق: در فضاهای بزرگ می توان عمق روشویی را بین 40 تا 50 سانتی متر در نظر گرفت. این عمق به شما فضای کافی برای راحتی در استفاده از روشویی و شستشو می دهد.
- ارتفاع: در سرویسهای بزرگ، ارتفاع های 85 تا 95 سانتی متر برای راحتی افراد استفاده می شود.
انواع روشوییها در فضاهای بزرگ
- روشویی های دوگانه یا کشویی: در سرویس بهداشتی های بزرگ می توانید از روشویی های دوگانه استفاده کنید که امکان استفاده همزمان را برای افراد فراهم می کند.
- روشویی های لوکس یا سنگی: این روشویی ها به دلیل طراحی خاصی که دارند بیشتر برای فضاهای بزرگ مناسب هستند.
نکات تکمیلی برای سایز استاندارد روشویی برای سرویس بهداشتی
در انتخاب ابعاد روشویی، در کنار ابعاد سرویس باید به جزئیات مهم دیگری مانند فضای اطراف روشویی، ارتفاع مناسب برای راحتی استفاده، و نصب صحیح توجه داشته باشید. توجه به این نکات به شما کمک می کند تا انتخاب درست تر و در کنار آن راحتی بیشتری داشته باشید.
-
توجه به فضای باقی مانده در اطراف روشویی
اولین نکته فضای آزاد سرویس بهداشتی است. شما باید با توجه به فضای آزاد سرویس لوازم ضروری را به گونه ای انتخاب کنید که یک فاصله استاندارد بین وسایل و دیوارها وجود داشته باشد.
-
ارتفاع مناسب روشویی
نکته ی دیگری که باید به آن دقت داشته باشید ارتفاع مناسب است. ارتفاع روشویی باید به گونه ای باشد که همه افراد با قدهای مختلف بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. ارتفاع استاندارد معمولا بین 80 تا 85 سانتی متر است. حال ممکن است برای افراد با قد بلندتر یا کوتاه تر ارتفاع متفاوتی در نظر گرفت.
-
نصب صحیح و استحکام
یکی دیگر از مواردی که باید به آن دقت داشته باشید نحوه نصب است. نصب نادرست می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. بنابراین زمان نصب روشویی باید حتی الامکان از متخصصین این حوزه استفاده کنید.
- مواد و جنس روشوییها
جنس روشویی رابطه مستقیم با دوام آن دارد. امروزه علاوه بر سرامیک و چینی، از سرامیک و سنگ هم برای ساخت روشویی استفاده می کنندو همچنین در مواردی روشویی های چوبی هم داریم که پوشش ضد آب دارند. روشوییهای سنگی و سرامیکی برای سرویس های بزرگ و لوکس بسیار مناسب هستند.
- توصیه برندهای معتبر برای خرید روشویی
برند و کیفیت روشویی در ماندگاری و دوام آن تاثیرگذار است. امروزه برندهای متفاوتی وجود دارد که شما می توانید برای سروی بهداشتی از آنها استفاده کنید.
روشویی مخصوص حمام
برای انتخاب روشویی مناسب برای حمام هم باید به سایز حمام توجه داشته باشید. متناسب با متراژ حمام می توانید بهترین روشویی را انتخاب کنید. استانداردهای مختلفی برای روشویی ها وجود دارد ولی در عین حال میتوانید عرض و ارتفاع قابل تنظیم داشته باشید. در اینجا قصد داریم راهنمای شما برای پیدا کردن روشویی مناسب برای حمام باشیم.
تعیین اندازه روشویی
روشوییهای حمام اکثرا از جنس سنگ هستند. کوارتز، مرمر، گرانیت و … برای روشوییهای حمام میشوند. ابعاد و اندازههای استاندارد برای روشویی حمام عبارت است از:
ارتفاع روشویی استاندارد
استاندارد روشوییها معمولا بین 76 تا 81 سانتیمتر طراحی میشوند. در صورتی که قد متوسطی دارید این ارتفاع کاملا مناسب است ولی در صورتی که بلندتر از حد متوسط باشید این ارتفاع میتواند کوتاه باشد. برای خرید روشویی حمام باید به میانگین قد افراد دقت داشته باشید.
عمق روشویی استاندارد
روشوییها با عمق ۵۰.۸-۵۳.۴ سانتیمترطراحی میشوند. منظور از عمق روشویی، درب کابینت تا پشت روشویی میباشد. در صورتی که حمام کوچک باشد باید از روشوییهایی که دارای عمق کمتری هستند استفاده کنند. در صورتی که حمام باریک باشد روشویی با اندازه 45.7 گزینه مناسبی میباشد.
عرض روشویی استاندارد
روشوییهای استاندارد با عرضهای مختلفی طراحی میشوند. اکثر روشوییها دارای عرض 70 تا 183 سانتیمتر است. که اندازه مشخص آن به ترتیب ۷۰.۷۶. ۲.۸۲. ۴.۹۶. ۵.۱۵۲. ۴.۱۸۳ سانتیمتر میباشد. این عرض بیانگر فاصله از سمت چپ و راست است.
اندازههای روشویی پایهدار بلند
روشوییهای پایهدار بلند به گونهای طراحی شده که برای افراد با قد بلند طراحی شده است. این نوع از روشوییها بلندتر طراحی شدهاند و برای افرادی که دارای میانگین قد بالاتری هستند، پیشنهاد میشوند.
ارتفاع روشویی پایهدار بلند
این روشوییها معمولا با ارتفاع 94.4 سانتیمتر طراحی میشوند. این روشوییها برای کودکان مناسب نمیباشد.
عمق روشویی پایه دار بلند
سنگ روشوییهای پایه دار بین 50.8 تا 53.4 سانتی متر طراحی میشوند. این مدل برای حمامهایی که عریض هستند، گزینهی مناسبی میباشند.
عرض روشویی پایهدار بلند
عرض روشوییهای پایهدار با اندازههای 70، 76.2، 82.4، 96.5، 152.4، 183 سانتیمتر طراحی میشود
اندازههای روشویی حمام بدون پایه
این مدل از روشوییها به نسبت جدیدتر هستند. به گونهای طراحی شدند که به شما این حس را میدهد که گویی روشویی شناور است. با نصب روشوییها روی دیوار میتوانید ارتفاع آن را تنظیم کنید. میتوانید بالاتر یا پایینتر قرار دهید. بعضی از این روشوییها دارای کابینت هستند و بعضی دیگر یک کانتر و لگن شناور دارند.
ارتفاع روشویی بدون پایه
با توجه به اینکه روشوییهای بدون پایه روی دیوار نصب میشوند بنابراین این امکان وجود دارد که ارتفاع به صورت دلخواه تنظیم شود. معمولا روشوییهای بدون پایه در ارتفاع 80 سانتیمتر نصب میشوند. این ارتفاع کاملا قابل تنظیم بود و میتواند توسط کارفرما سفارشیسازی شود.
عمق روشویی بدون پایه
همانند دیگر روشوییها، این مدل هم با عمقی بین 45.7-53.4 سانتیمتر طراحی میشود. این مدل کابینت ندارد بنابراین این اندازهگیری به عمق فضای پیشخوانی که روی میز روشویی خود دارید اشاره دارد.
عرض روشویی بدون پایه
عرض روشوییهای بدون پایه معمولا بین 70 تا 183 سانتی متر طراحی میشود. اگر عرض بیشتری مدنظرتان باشد باید با توجه به عرض دلخواهتان روشویی سفارش بدهید.
نتیجه گیری
برای انتخاب روشویی مناسب باید ابعاد سرویس را به خوبی مد نظر قرار دهید. امروزه روشوییها با ابعاد مختلفی طراحی شدهاند که شما میتوانید با توجه به نیازتان بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله راهنمای شما برای انتخاب روشویی مناسب برای سرویس بهداشتی بودیم و انواع انها را به خوبی مورد بررسی قرار دادیم.